Saturday, 30 August 2014

.....

DOA DZUN-NUN AL-MISHRI
"Ya Allah, jadikan mata kami mampu mengucurkan air mata, dada kami penuh dengan ungkapan-ungkapan dan semangat, hati kami sanggup menyelami gelombang dalam mengetuk pintu-pintu langit, dan ketika tersesat di gurun pasir karena takut kepada-Mu. Bukakan mata hati kami pintu menuju ma'rifat-Mu dan (bukakan) pengetahuan kami suatu pemahaman dalam merenungkan sinar hikmah-Mu.
Wahai Kekasih Hati orang-orang yang sangat merindukan-Mu dan tumpahan akhir cinta orang-orang yang banyak berharap kepada-Mu."

Sunday, 4 May 2014

Allah Wujud tak bertempat !

Assalamualaikum

Sesungguhnya, ilmu tauhid ialah akar bagi semua umat islam.
Tanpa pegangan ilmu tauhid yg utuh dan kukuh.. sudah pastinya akidah kita akan runtuh.

Baru-baru ini aku terbaca komen2x kat youTube, tetiba aku tertarik dgn 1 komen dari seorang hamba Allah, yang berbunyi...
"Tuhan di atas langit, yg sentiasa perhatikan aku.. :') "

Allahu... mengucap panjang aku bila terbaca komen dari si polan ini.

Akidah ASWJ, Allah Wujud TAK bertempat, Bukan Atas Langit, Bukan Duduk atas arasy, Allah juga bukan di kiri, di kanan, atas, depan, belakang.. & Allah tidak menyerupai mana2x makhluk.

Jika kamu.. beriktikad Allah bertempat, maka Allah sama dgn makhluk.. Dan ini Amat bertentangan dgn Akidah Aswj !

Allahu...
#ALLAH WUJUD TIDAK BERTEMPAT !

Wednesday, 30 April 2014

Wednesday, 29 January 2014

Gua Semak !!!

Ola... !!!!!!!
hai u ollzzz...

Malam ni, nope! I mean beberapa hari ni, seyes wa rasa semak... wa rasa mcm nk belasah2x org je, nak cepuk lempang2x je.

Allah...

Hmmpph !! seyes wa xtau nape, but I hate this feeling.. *sigh

k lah, wa xde mood (Mybe perubahan hormon kot =..=" )

Ok, t lain kali wa smbung lak.

Adiooosss !!!!

Saturday, 25 January 2014

Nasi dah jadi nestum

Olla u ollozzz (gediksz gua )
hekhek. Assalamualaikum :)
Harinni wa demam, tapi xpe ah.. sakit tu khafarah dosa an! so biakan.. xpe lah proses2 sental dosa2 aq yang lalu kan, Alhamdulillah.

Actually,  kat skola wa hari ni ada sambutan maulud nabi, arm... mnyesal gak la xleh join dahnla taon ni last year aku join event mcm tu. huhukhuk.

Nasik dah jadi nestum....~

ok lah wa xde idea nk meraban apa. so...

#Adiosss !! ^^